neoarted [web and graphics design]

Mailben kaptuk!

I am very impressed ! The site looks beautiful !!
Jon Rasmussen
iiamo Rosenørns Allé 39, st. th. DK-1970 Frederiksberg C Denmark

*
"Köszönöm Uram az anyagot, példa mutató és értékű, a gyors és precíz munkavégzése.Nagy ritkán ilyet is kapunk!"
*
"Szerintem, ha tibicsokit akarunk majd árulni jó lesz, addig rakd félre :-)"
*
"Nem lego-t, vagy egyéb, 5 éves kor alatti gyerekeknek szóló gyermekjátékot árulunk, vagy tévedek?"
*
"Szeretném megköszönni, a pezsgőscímkét! Nagy sikere volt. :) Igazán gyors és profi munka. Mégegyszer hálásan köszönjük!!!"

-Technika-

50Pixel
20Flash
30HTML & PhP
20logo
40GNU
50vektor

Neo ARTED

Home » Blog » A logó és cégarculat fontossága a honlapon
A+ R A-
15 okt.

A logó és cégarculat fontossága a honlapon

Rate this item
(1 vote)
Egy cég honlapja arra hivatott, hogy az interneten keresztül is fenntartsa a kapcsolatot a lehetséges vásárlókkal, éppen ezért nagyon fontos, hogy a honlap maga megfeleljen a cég arculatának , azaz hiteles legyen.

Egy cég honlapja arra hivatott, hogy az Interneten keresztül is fenntartsa a kapcsolatot a lehetséges vásárlókkal, éppen ezért nagyon fontos, hogy a honlap maga megfeleljen a cég arculatának, azaz hiteles legyen.

A honlap kiépítése folyamán, akarva, akaratlanul látszani fog egy értékrend, mely a honlapot, ezáltal pedig a céget is minősíti. Ezért nem szabad elkapkodni az arculat kiépítésének lépéseit, hiszen ha egy látogató azt veszi észre, hogy a honlap többet vagy kevesebbet állít a cégről, mint az ami, akkor a cég hitelét veszítheti.

A cégarculat jelenléte a honlapon ezért a cég teljes arculatának függvényeként kell megjelenjen, és meg kell feleljen a cég értékeinek, az általa képviselt célkitűzéseknek, a kliensekkel való viszonyulásmódoknak, mindannak, amit a cég az online világon kívül is képvisel.

A LOGÓ szerepe

A logó szerepe is itt kerül be a képbe. Egy jó logó sikeresen meg tudja ragadni a cég és a cégarculat jellegét, könnyen megjegyezhető és egyszerű, mégis feltűnő kell legyen. Fontos a logótervezés folyamatában, hogy illeszkedjen a cégarculathoz, a weboldal designjához, de mégis, különálló egészként is megállja a helyét. Erre azért van szüksége, mert sok esetben, adott reklámfelületeken a cég csak egyetlen logóval képviseltetheti magát, s akkor annak olyannak kell lennie, mely könnyen megjegyezhető és könnyen felismerhető. A logó ebből a szempontból a cég védjegye, s nagyon hasonló elven működik, mint mondjuk az arisztokrata családok címerei: képviseli a céget, s ahol megjelenik, ott a cég maga jelenik meg és adja a nevét adott oldalakhoz, reklámokhoz, etc..

A logó és a cégarculat minden esetben a cég valós célkitűzéseitől, arculatától függ, s ezért mindkettő ehhez mérten illeszkedik egymáshoz. A jó logó és a jó cégarculat egymás mellett él, mintegy szimbiózisban, egymást kiegészítve, s különálló részként is stabil alapon – a cég profiljának alapján – állva.

Facebook

Twitter

Google Plus